lördag 2 juni 2018

Utdelningar i maj och lite inköp

Utdelningarna i maj adderade upp till 7399 brutto, vilket blev 6390 efter skatter och avgifter. Ökningen av nettoutdelningar från maj förra året är 19%.


Utdelningar maj 2018:

Sampo 1 380
Munich Re 542
Kinnevik B 470
Investor 416
Atlas Copco B 406
Omega Healthcare 402
HCP 356
BASF 356
Senior Housing Properties Trust 306
Marine Harvest 303
BMW 287
Realty Income 197
Royal Bank of Canada 185
ASSA B 182
Fenix Outdoor 180
Welltower Inc. 175
National Bank of Canada 165
Starbucks 153
Apple 146
Porsche Automobil Holding SE 144
Bank of Montreal 127
Toronto-Dominion Bank 118
Northwest Healthcare 99
Boston Pizza 98    Sålt
A&W Revenue Royalties Income Fund 48
NIBE 24
Mastercard 7
Lendify (enbart räntan) 74
Mintos (enbart räntan) 23
Kameo (enbart räntan) 31
Tot brutto 2018 7399
Utl. Kupongskatt och övriga avgifter 1009
Tot netto 2018 6390

Har även ökat andelen tobak/nikotin i portföljen. Kassakon cigaretter verkar sakta minska men trots att denna trend pågått många år så minskar inte tobaksbolagens vinster. Och alternativa produkter såsom vape och snus har  potential att öka mer än cigaretter minskar. På dessa prisnivåer tror jag att tobak/nikotinbolagen är en god affär om placeringshorisonten är mer än enstaka år. Ibland spekuleras det att tobaksbolagen borde ge sig in på cannabismarknaden för att få tillväxt. Själv är jag nöjd om dom ökar utbudet av nikotinprodukter som har en klart bättre hälsoprofil än cigaretter.

Köpt 30 Altria (MO) för cirka 13 500 kr.
Köpt 30 British American Tobacco (BTI) för cirka 13 500 kr.

Har även tecknat mig för några hundra aktier i Hernö Gins emission, till ett värde av knappt 10 000 kr. Får se om jag får något. Borde rimligtvis vara en väldigt populär emission  med tanke på alla priser som Hernö Gin vinner och hur försäljningen utvecklas. Även om aktien inte är noterad så förväntar jag mig att notering sker om något/några år. P.g.a. alla vunna priser förväntar jag mig fortsatt tillväxt och företaget verkar redan nu bestämt sig för att vara en bra utdelare.


MVH /GI

6 kommentarer:

 1. Fina utdelningar! Kanske skulle köpa Porsche. Det är holding som Volkswagen etc?
  Mvh
  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill nog hellre ha mer Porscheaktier än bilen, men måste medge att tjusiga bilar kan vara lockande ibland! Och Porscheaktien är holding för Volksvagen etc, precis som du skriver.

   MVH/GI

   Radera
 2. Gällande etf:er så verkar ju revolut komma att erbjuda detta i framtiden när de börjar erbjuda aktiehandel. De verkar rikta in sig på att erbjuda detta till europeiska kunder. Hur skulle det fungera med skatteverket? Vad blir det för depåtyp? Skulle det vara som ett VP konto??
  https://www.reuters.com/article/us-fintech-revolut-trading/digital-bank-revolut-to-offer-customers-fee-free-share-trading-idUSKCN1J30D7

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset! Jag hade inte koll på Revolut, men de verkar ju ha ungefär samma profil som Nordnet och Avanza, med skillnaden att Britterna inte längre verkar behöva rätta sig efter EUs regler kring ETFer. Kanske finns det andra viktiga skillnader, jag har inte kollat så noga. Kontotyp är antagligen en relevant skillnad, och kanske blir det avgifter och skatter på varenda utdelning? Men växlingskostnaden och överföringsavgiften för att få SEK till Pund och på ett brittiskt konto är antagligen inte så hög.
  I och med att jag tror att KF (och ISK) är ovanligt fördelaktiga kontotyper så tror jag att jag kommer hålla mig till KF på Nordnet, Avanza och Nordea. Kanske kollar jag närmare på Revolut i framtiden, ffa om avgifter på sparande i Sverige försämras.

  MVH /GI

  SvaraRadera
 4. Har använt revolut när jag reser. Fungerar fantastiskt bra och man växlar till spot (förutom under helg). Att de nu verkar ge sig in i aktiehandel kanske blir intressant på sikt. Om inte annat utmanar man avanza etc.

  SvaraRadera
 5. Konkurrensaspekten är viktig, för jag tror att det bara är genom konkurrens mellan olika företag som vi sparare kan få bättre och bättre villkor. Och även om jag har gillat Avanza och Nordnet ganska länge nu så inser jag att villkoren kan bli bättre genom konkurrens.

  MVH /GI

  SvaraRadera

Utdelningar i augusti

Pga mycket att göra och inga pengar att investera så har jag inte följt börsen, bolag eller utdelningar de senaste veckorna. Pengamaskinen s...