onsdag 31 januari 2018

Månadens utdelningar och inköpUnder januari har jag fått 21 utdelningar och även räntor från 2 håll, som adderat upp till 2443 efter skatter. Nöjd med att få tydligt över 2000 kr, vilket är ett mål för varje månad under 2018. Utdelningen från Canadian Imperial Bank trodde jag skulle landa på kontot i början av februari så nu kanske jag inte klarar 2000 kr i februari istället.

Utdelningar januari 2018:

 
       
  (LIT) Global X Lithium and Battery tech 352  
  Disney 191  
  National Grid PLC (NGG) 175  
  Bank of Nova Scotia (BNS) 212  
  Brookfield Renewable Partners (BEP.UN) 184  
  Cisco Systems 131  
  CyrusOne (CONE) 74  
  Crown Castle (CCI) 34  
  GSK PLC 183  
  Hemfosa 185  
  Iron Mountain (IRM) 120  
  (IUSA) iShares S&P 500 UCITS ETF USD 22  
  (IUSZ / ISF) iShares Core FTSE 100 UCITS ETF GBP (Dist) 118  
  Pepsico 60  
  Canadian Imperial Bank...  (CM) 175  
  A&W Revenue Royalties Income Fund (AW.UN) 46  
  Boston Pizza (BPF) 93  
  SIR Royalty Income Fund (SRV) 52  
  Northwest Healthcare  (NWH.UN) 95  
  Chatham Lodging Trust (CLDT) 46  
  Realty Income (O) 96  
       
  Lendify (ränta) 69  
  Kameo (ränta) 10  
       
  Brutto 2 723  
  Netto 2 443  
       Köp/sälj januari 2018:
Under januari så tröttnade jag på att oroa mig för butiksdöden och sålde mina minimala innehav i HM och Clas Ohlson. Mycket möjligt att jag nu gjort klassikern att sälja på botten, men jag slipper iallafall grubbla kring dessa två företags framtid vilket är skönt.

För frigjorda pengar köpte jag 20 Iron Mountain (6000 kr), 4 Kinnevik (1100 kr), 6 Skanska (1100 kr) och 10 Handelsbanken (1100 kr). Fyra företag som jag tror på, på både 5, 10 och 20 års sikt.

Köpte ytterligare lite mer Skanska (10 st för 1600 kr) efter kursdipp på 8%.

Har även ökat i mitt minsta REIT-innehav, 4 Crown Castle (3400 kr) som dragits ned i den allmänna REIT-nedgången. Crown Castle tillhandahåller infrastruktur för mobil trådlös kommunikation där behoven sannolikt kommer fortsätta att öka oavsett hur räntan utvecklas. Jag tänker mig att både självkörande bilar, underhållning och samhället i övrigt kommer kräva mer och snabbare trådlös kommunikation.

Investerade även 2500 kr (250 Euro) i internationella P2P-lån via Mintos.

Fortsätter med mina automatiska och courtagefria månadsköp i ETFer (2500 kr) och svenska, finska och norska superfonderna på Nordnet (800 kr).

MVH /GI


4 kommentarer:

 1. Nice bild! Man längtar lite österrike när man ser den:-)
  Du har en del intressanta företag i din portfölj må jag säga.

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag tänkte mig att bergskedjan ser ut som sidledes kursutveckling medan liften ser ut som utdelningarna, stadigt ökande. En hoppfull bild för utdelningsinvesterare! Och det är ju härligt att åka skidor också!
  MVH/GI

  SvaraRadera
 3. Vart en rejäl nedgång i portföljen efter fredagen, ligger 80% i utländska innehav. Iofs har dollarn gjort en del senaste månaderna med. Många REITs har backat rejält. Funderar på att man ska månadsköpa i dem eller vänta lite till. Iron Mountain har jag tittat på men kan inte bestämma mig, digitalisering kan ju öka hyfsat snabbt.

  I övrigt funderar jag på Intel och Nvidia. Känns ändå som framtiden.

  Man kanske ska fylla på i sina REITs såsom Realty, Chatham etc och ta in Nvidia och Intel ytterligare något billigare.

  Hur ser din inriktning ut framöver på en sjunkande börs?

  Mintos sparar jag 25 euro på varje månad. HAr några andra med som jag tänkte återkomma med i en kommentar.

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej P!
   Jo, jag tycker det är svårt att ha en helt kristallklar strategi om börsen börjar vända nedåt. Enstaka dagar med nedgång bryr jag mig inte så mycket om, men om det blir veckor med tydlig nedgång så kommer mitt investeringshumör påverkas. Om enstaka innehav får en nedgång som jag tycker känns omotiverat stor så köper jag gärna lite till. Mina senaste småköp i Skanska är den typen av inköp. Med alla mina REITs är det svårare för där skulle jag vilja fylla på i de där jag tänker att nedgången är omotiverat stor (internetrelaterade REITs) men även i Realty Income för det är ett så fint företag både avseende diversifiering och utdelning samt i HCP som jag tror är en bra REIT efter omstruktureringarna för något år sedan. När jag köper USA-företag så vill jag gärna handla för minst 3600 kr för att inte öka coutagekostnaderna över 0,25%. Sammantaget så blir det lite för mycket pengar för upprepad månadshandel för mig. Och jag vill ju även lägga pengar på P2P-lån och breda ETFer.
   Intel och Nvidia tror jag verkligen på som företag men jag har inte koll på värderingen. Nvidia har jag inte tagit in i portföljen och nu minns jag inte om det var pga hög värdering eller superlåg utdelning (antagligen båda).

   Min inriktning framöver är nog att försöka hålla hälften av månadsinköpen ganska likartade över tid (P2P-lån och ETFer) medan andra hälften läggs på något som verkar billigt just nu (kanske Realty Income och HCP). Samtidigt så blir jag ofta intresserad av företag som jag inte har sedan tidigare och då kanske det får gå före.
   Och om det kommer en stor börsnedgång så hoppas jag att företag såsom Nvidia, Amazon, Tesla och Alphabet helt plötsligt känns billigare än idag.
   MVH /GI

   Radera

Utdelningar i augusti

Pga mycket att göra och inga pengar att investera så har jag inte följt börsen, bolag eller utdelningar de senaste veckorna. Pengamaskinen s...